Geroosterde paprikasoep met garnalen

4 porties

Dit soepje is ook leuk als borrel/ buffetgerechtje. Genoeg voor 8 glaasjes en dan is het leuk om de garnalen op een saté prikker te rijgen en op de glaasjes te serveren. Bak de garnalenspiesjes ongeveer 4 minuten in de olijfolie. Kruiden met een snuf peper, zout en paprikapoeder .

Heteluchtoven voorverwarmen op 220˚ C

Ingrediënten

  • 500 g rode paprika’s of 1 pot geroosterde paprika’s, 400 g uitlekgewicht

  • 2 uien, fijngesneden

  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden

  • scheutje olijfolie voor warm gebruik

  • 4 tomaten, in stukken gesneden

  • 800 ml groentebouillon, zelfgemaakt of van een blokje

  • 2 eetlepels créme fraîche

  • 16 gepelde garnalen (diepvries, rauw) ontdooid.

Bereiden

  1. Leg de paprika’s in hun geheel op de bakplaat en rooster ze ongeveer 30 minuten. Keer ze halverwege. Doe de paprika's in een plastic zak en knoop deze dicht. Neem de paprika's na 5 minuten uit de zak en verwijder de zwarte velletjes, de steeltjes en zaadlijsten. Gebruik je paprika uit een pot laat deze dan goed uit lekken.

  2. Bak in een soeppan de ui en de knoflook zachtjes aan met een klein beetje olie tot de uien glazig zijn.

  3. De paprika en de tomaat gaan daarbij. Bak dit samen een paar minuutjes.

  4. Voeg dan de bouillon toe en breng de soep aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen.

  5. Pureer de soep daarna met de staafmixer.

  6. Giet de soep door een zeef en roer met een houten lepel tot er nog een klein laagje prut in de zeef achter is gebleven.

  7. De garnalen gaan in de soep. Breng deze weer aan de kook.

  8. Na 2 á 3 minuten gaat de crème fraîche erdoor.

  9. Verdeel de soep en de garnalen over 4 soepkommen.

DSC05045CC.JPG
DSC05038CC.jpg