Schouderkarbonades met venkel
4 personen
Ingrediënten
4 schouderkarbonades
2 venkelknollen, in dunne plakjes gesneden. Bewaar het venkelgroen voor de garnering
2 bosuitjes, fijngesneden
1 theelepel venkelzaad
1 citroen, rasp
1 teen knoflook, fijngesneden
250 ml droge witte wijn
1 laurierblad
3 eetlepel olijfolie
aardappelzetmeel of maïzena
Bereiden
Kneus het venkelzaad in de vijzel en vermeng dit met de citroenrasp en wat zout en peper.
Wrijf hiermee de karbonades aan beide kanten in.
Heb je tijd leg ze dan een uur in de koelkast om dit in te laten trekken.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de karbonades aan beide kanten goudbruin. Neem ze uit de pan.
Bak de bosuitjes, knoflook met de venkel 5 tot 10 minuten in dezelfde pan.
Voeg de wijn toe en roer alles goed om zodat de zetsels loskomen van de bodem. Breng aan de kook.
Leg de karbonades weer in de pan en draai dan het vuur laag.
Laat de groente met het vlees 30 minuten zachtjes stoven.
Haal de karbonades uit de pan.
Bind de venkel en het stoofvocht met wat aardappelzetmeel of maïzena losgeroerd met een lepeltje van het stoofvocht of water.
Bestrooi het gerecht met het fijngeknipte venkelgroen.