Sloppy joe

Dit gerecht heet niet voor niets zoals het heet. Eet de broodjes met je handen en om daarbij niet te kliederen is onmogelijk. Er hoort geen geraspte (Parmezaanse) kaas op. Maar wat let je, het is wel lekker….!

4-6 stuks

Ingrediënten

  • 300 g rundergehakt

  • 2 teentje knoflook, geperst

  • 2 uien, fijngehakt

  • 2 stengels bleekselderij, in maantjes

  • 2 wortels, in blokjes

  • 1 groene paprika, in blokjes

  • 1 klein blikje tomatenpuree

  • 1 blik tomatenblokjes, 400 g

  • 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder

  • ½ theelepel chilipoeder of vlokken

  • 2 eetlepel worcestershiresaus

  • 2 theelepels oregano

  • zout en peper naar smaak

  • 4-6 zachte broodjes ( vloerkadetten of puntbroodjes)

Bereiden

  1. Bak het gehakt samen met de ui rul.

  2. Voeg de paprika, wortel, selderij, tomatenblokje, tomatenpuree, Worcestershiresaus, knoflook en de chili aan het gehakt toe. Roer goed door.

  3. Zet een deksel op de pan en laat dit op een laag vuur 15 tot 20 minuten pruttelen.

  4. Proef en breng op smaak met zout en peper.

  5. Leg de broodjes even kort in de oven, zodat ze warm en knapperig worden.

  6. Schep op elk broodje een flinke opscheplepel van het gehakt.

DSC04480CC.JPG
DSC04498CC.JPG