Stamppot met spruiten en kerrie

4 personen

Je kunt met deze stamppot alle kanten op.

Variatie 1: met uitgebakken spekblokjes of een gehaktballetje/verse braadworst met jus.

Variatie 2: vegetarisch, met blokjes extra belegen- of oude kaas.

Variatie 3: Vegan, met gebakken appel, tahoe gegrild en naar smaak gekruid, seroendeng.

Ingrediënten

  • 1 grote ui, fijngesneden

  • 1 eetlepel kerriepoeder + extra voor het bestrooien van de appelplakken

  • 2 eetlepels olijfolie + voor het bakken van de appels

  • 1 kg kruimige aardappel, geschild en in gelijke stukken gesneden

  • 750 g spruitjes, gehalveerd

  • ½ groentebouillontablet

  • 3 appels, waarvan 1 geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden en 2 geschild, uitgeboord en in stevige plakken gesneden.

Bereiden

  1. Bak de ui met de kerriepoeder in 3 eetlepels olijfolie.

  2. Schep de spruitjes en de aardappelblokjes erdoor en bak nog 2 minuten mee.

  3. Voeg de appelblokjes, 200 ml water en de bouillontablet toe.

  4. Breng dit aan de kook en zet dan het vuur zacht.

  5. Stoof de aardappelen met de spruiten in ongeveer 10 minuten gaar. Schep af en toe om.

  6. Bestrooi ondertussen de appelschijven met wat kerriepoeder en bak ze voorzichtig in wat olie aan beide kanten goudbruin.

  7. Stamp de aardappelen met de spruiten tot een grove stamppot.

  8. Serveer met de gebakken appelschijven.

DSC04877CC.JPG
DSC04905CC.JPG
DSC04890CC2.jpg