Gratin met courgette en tomaten

4 personen

Deze gratin kan warm, lauw maar ook koud worden gegeten.

Heteluchtoven voorverwarmen op 140˚C

Ingrediënten

  • 2 uien (M), gepeld en in dunne ringen gesneden

  • 2 knoflooktenen, fijngesneden

  • 6 takjes tijm, blaadjes gerist of gedroogde tijm

  • 400 g courgette, gewassen en in plakken van 1 cm gesneden

  • 500 g tomaten, gewassen en in plakken van 1 cm gesneden

  • zout en versgemalen peper

  • 4 eetlepels olijfolie

Bereiden

  1. Bak in een bakpannetje op een zacht vuurtje de uienringen met de knoflook en de helft van de tijm glazig.

  2. Schep dit in een ovenvaste schaal.

  3. Hierboven op schik je de courgettes en de tomaten om en om.

  4. Kwast de bovenkant van de groenten in met wat olijfolie.

  5. Bestrooi met zout, peper en de rest van de tijmblaadjes.

  6. De schaal gaat een uurtje in de oven tot de groenten zacht en lichtbruin zijn.

DSC05009CC.JPG
DSC05004CC.JPG