Waldorfsalade
4 personen
Ingrediënten salade
Ongeveer 400 g knolselderij, in dunne reepjes gesneden.
1 rode appel ( bv Jonagold of Elstar) en 1 groene appel (Granny Smith) beide goed gewassen en gedroogd. Klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden, de schil laten zitten.
150 g pitloze druiven, goed gewassen en gehalveerd.
40 g bleekselderij, in maantjes gesneden
50 g walnoten, licht geroosterd in een droge koekenpan of in de oven
Ingrediënten dressing
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels yoghurt of zure room
1 eetlepel walnootolie
1 eetlepel citroen – of limoensap
zout en peper naar smaak
Bereiden
Zet een pan op met een ruime hoeveelheid water. Als het water kookt blancheer je de knolselderijreepjes 2 minuten.
Giet de knolselderij af door een zeef en koel de reepjes snel af onder de koude kraan.
Klop in een grote kom de ingrediënten voor de dressing romig.
Voeg hier de appels, druiven en bleekselderij aan toe. Roer door zodat alle ingrediënten bedekt zijn met de dressing.
Als de knolselderij voldoende is afgekoeld en uitgelekt kan deze er bij.
Nog een keer goed met elkaar mengen.
Dek de kom af en zet hem in de koelkast.
Vlak voor het serveren gaan de geroosterd noten door de salade.