Avocadosoep met garnalen
4 personen
In plaats van garnalen kun je ook voor uitgebakken bacon kiezen.
Voor een vegetarische versie gebakken gerookte tofu of extra blokjes avocado toevoegen.
Ingrediënten:
3 eetlepels olijfolie
4 sjalotjes, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
2 avocado’s
700 ml kippen- of groentebouillon
handje peterselie, fijngehakt
snufje cayennepeper of chilipoeder
200 g Hollandse garnalen
Bereiden:
Verhit de olie in een pan en bak hierin de sjalotten met de knoflook glazig.
Schep de sjalotten, knoflook, het vruchtvlees van de avocado, de bouillon, peterselie, zout en peper in een blender of gebruik een staafmixer en meng alles tot een romig geheel.
Verwarm de soep circa 6 minuten op een lage stand (niet laten koken) en meng de helft van de garnalen erdoor.
Verdeel de soep over 4 kommen, bestrooi eventueel met extra peterselie en leg de rest van de garnalen erop.