Viscurry
4 personen
Ingrediënten:
750 g stevig witvisfilet, bijvoorbeeld kabeljauw, koolvis, zeebaars etc
2 eetlepels vissaus
2 uien
4 tenen knoflook
2 theelepels verse gemberwortel, geraspt
1 theelepel kurkuma
1 theelepel kerrie masala
½ - 1 rode chilipeper, zonder zaadlijsten, fijngesneden
1 theelepel zout
3 eetlepels plantaardige olie
100 ml kokosmelk
2 eetlepels verse korianderblaadjes, platte peterselie of dille
1 limoen
Bereiden:
Spoel de vis onder koud stromend water en dep ze goed droog. Snij de vis in niet te kleine stukken.
Leg de vis in een ondiepe schaal en giet de vissaus erover.
Maal de uien samen met de knoflook, gemberwortel, kurkuma, kerrie, chilipeper en het zout in de keukenmachine tot een gladde pasta. Je kunt dit natuurlijk ook in een vijzel doen.
Verhit de olie in een hapjespan.
Bak de kruidenpasta een minuut of 10, zachtjes.
De kruidenpasta is klaar als je wat olie langs de randen ziet verschijnen.
Roer de room door de kruidenpasta.
Neem de blokjes vis uit de marinade en doe ze in de pan. Roer voorzichtig om, niet te veel anders valt de vis uit elkaar.
Zet het vuur iets hoger en stoof de vis in ongeveer 5 minuten gaar.
Kneep limoensap er over en even goed doorwarmen.
Bestrooi het gerecht voor het serveren met het kruid naar keuze en geef er partjes limoen bij.