Maaltijdsalade met makreel
4 personen
Ingrediënten
200 g vastkokende aardappelen, in blokjes
4 eieren
1 rode ui, in halve ringen gesneden
2 makrelen of 500 g makreelfilet, gerookt of gestoomd
300 g veldsla of gemengde sla
1 groene appel, Granny Smith, goed gewassen
1 rode appel, bijvoorbeeld Elstar, goed gewassen
1 komkommer, zonder zaadlijst, geschild en in blokjes
kerstomaten, gehalveerd
tuinkers
Vinaigrette
2 theelepels mosterd
1 theelepel vloeibare honing
2 eetlepels witte- of rode wijnazijn
6 eetlepels olijfolie
zout en versgemalen peper
Bereiden
Kook de aardappelblokjes samen met de eieren 8 minuten in water met wat zout.
Giet ze af in een vergiet.
Laat de aardappeltjes afkoelen.
En laat de eieren onder de koude kraan even schrikken.
Pel de eieren en snijd ze in partjes.
Verwijder het vel, kop en de staart van de makreel. Haal de filet van de graat. Controleer op graten en verdeel de filet in kleine stukjes.
Maak in een ruime kom een vinaigrette van de mosterd, azijn, honing, zout, peper en de olijfolie.
Snijd de appel in partjes. Verwijder het klokhuis maar schil de appel niet. Meng de appelpartjes gelijk met de vinaigrette om verkleuren te voorkomen.
Voeg de makreel, ui, aardappel en komkommer bij de appelpartjes.
Verdeel de sla over de borden.
Verdeel het makreel mengsel over de sla.
Garneer de salade met partjes ei, tomaatjes en knip er wat tuinkers over.