Shakshuka

4 personen

Ingrediënten

  • 1 theelepel komijnzaad

  • olijfolie voor warm gebruik

  • 2 grote uien, in halve dunne ringen gesneden

  • 2 rode en 2 gele paprika’s, gewassen en zonder zaadlijsten. In dunne repen gesneden

  • 2 laurierblaadjes

  • 6 takjes tijm, blaadjes gerist

  • peterselie, handje vol fijngesneden

  • koriander handje vol fijngesneden

  • 6 tomaten, in blokjes

  • saffraandraadjes

  • snuf cayennepeper

  • 8 eieren

  • zout & peper

  • citroen

Bereiden

  1. Rooster het komijnzaad in een hapjespan in wat olijfolie. Ongeveer 2 minuten op een hoog vuur.

  2. Voeg de uien toe en zet het vuur wat lager zodat deze niet verbranden.

  3. Als de uien glazig zijn geworden gaan de paprika, tijm, laurier, koriander en peterselie erbij.

  4. Bak dit samen 5-10 minuten op een niet te hoog vuur tot de groenten mooi gekleurd zijn.

  5. Voeg de tomatenblokjes, saffraan, cayennepeper, zout en peper toe. 

  6. Zet het vuur laag en laat het gerecht 15 minuten zachtjes pruttelen.

  7. Voeg eventueel wat water toe. Het is de bedoeling om op de dikte van pastasaus uit te komen.

  8. Verwijder de laurier.

  9. Maak 4 kuiltjes in de paprikaprut.

  10. Breek in elk kuiltje een ei. Doe een deksel op de pan en laat de eieren 10-12 minuten op een heel laag vuur langzaam garen. Net gaar, een klein beetje zacht, is ideaal

  11. Koriander er over... en opdienen.

*Serveren met brood, een frisse salade, kneepje citroen/limoen en yoghurt.

DSC04102CC.JPG
DSC04081CC.JPG