Makkelijke Hap

View Original

Pasta pesto met zalm

4 personen

Er is niets mis met een potje kant en klaar gekochte pesto. Het is makkelijk en je kan het altijd op voorraad hebben. Maar zelf pesto maken is eigenlijk een fluitje van een cent. Het is lekkerder en ook in de koelkast een paar weken goed te bewaren. Olijfolie heeft een conserverende werking, giet om schimmelen te voorkomen, na gebruik steeds een laagje olijfolie op je zelfgemaakte pesto en sluit het potje goed af.

Ingrediënten:

  • 300 g spaghetti

  • 1 potje groene pesto (Genovese) of maak zelf pesto. Zie recept hieronder

  • 500 g verse zalm, 4 moten ongeveer 120 g pp

  • olijfolie

  • zout en vers gemalen peper

See this content in the original post

Bereiden:

  1. Mocht je zalm met huid hebben controleer deze dan op schubben en verwijder deze.

  2. Dep de vis met wat keukenpapier droog en bestrooi de zalm met zout en peper.

  3. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  4. Vet ondertussen een bakpannetje in met een beetje olijfolie.

  5. Leg de moten zalm (op de kant van de huid) in de pan. Zet het vuur half en bak de vis een paar minuten zachtjes aan. Draai de moot, zet het vuur op laag en dan laat je de vis in nog ongeveer 4 tot 5 minuten zachtjes doorgaren. De vis is nu aan de binnenkant nog een beetje rozig van kleur.

  6. Als je de pasta hebt afgegoten (bewaar wat van het kookwater) schep dan 4 eetlepels pesto door de spaghetti. Mocht de pasta te droog zijn voeg dan wat van het kookvocht toe.

Groene pesto ( Genovese)

Ingrediënten:

  • 2 tenen knoflook, uitgeperst

  • 50 g pijnboompitten, licht geroosterd

  • 1 bos basilicum

  • 50 g Parmezaanse kaas of 35 g Parmezaanse kaas en 15 g Pecorino, versgeraspt

  • 150 ml olijfolie

Bereiden:

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn.

  2. Was de basilicum en pluk de blaadjes. Stengels kun je weggooien.

  3. Pureer de knoflook, pijnboompitten en basilicum in een vijzel of met behulp van een keukenmachine.

  4. Meng met de kaas.

  5. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe.

  6. Doe de pesto in een schoon potje en giet er een laagje olijfolie bovenop.