Pannenkoektaart

Pannenkoektaart

4-6 personen

Deze taart kun je prima van tevoren maken en tot gebruik in de koelkast bewaren. Laat hem wel even 10 minuten rusten voor je de rand van de springvorm verwijderd. Voor een vegetarische variant vervang je het gehakt door extra groente.

Heteluchtoven voorverwarmen op 180˚C

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 4 tomaten, in fijne blokjes gesneden

  • 2 grote uien, fijngesneden

  • 1 kleine prei, in ringetjes

  • 3 tenen knoflook, fijngehakt

  • 3 paprika’s, rood, geel en groen

  • 1 eetlepel gedroogde oregano óf tijm

  • zout en versgemalen peper

  • 300 g belegen kaas, geraspt

  • 8 pannenkoeken, zelfgebakken of kant en klaar

  • springvorm in de maat van de pannenkoeken

Bereiden:

  1. Bak in een hapjespan het gehakt in de olie rul.

  2. Voeg de prei, ui, paprika en de knoflook toe en bak alles zachtjes ongeveer 5 minuten.

  3. Voeg de oregano/tijm, zout en peper naar smaak toe.

  4. Leg een deksel op de pan en stoof de groenten samen met het gehakt ongeveer 10 minuten.

  5. Leg een eerste pannenkoek op de bodem van de springvorm.

  6. Schep ¼ van het gehakt/groenten mengsel op de pannenkoek.

  7. Strooi er wat kaas overheen.

  8. Leg hier weer een pannenkoek op.

  9. Verdeel 1/3 van de tomatenblokjes hierover.

  10. Strooi hier wat kaas over.

  11. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn. Sluit in elk geval af met een pannenkoek.

  12. Dek de springvorm af met aluminiumfolie en bak de pannenkoekentaart ongeveer 30 minuten in de oven.

DSCF3027CC.JPG
DSCF3049CC.JPG