Forel met limoenboter en dragon met geroosterde aardappeltjes
4 personen
Zet eerst de aardappeltjes in de oven. Na een kwartier leg je de forellen er bij. Alles is dan tegelijkertijd klaar. Serveer met de rest van de limoenboter en een groene salade.
Verwarm de heteluchtoven voor op 180˚ C
Ingrediënten voor de forel met de limoenboter:
180 g roomboter op kamertemperatuur
2 theelepels rasp van een schoongeboende bio-limoen
2 eetlepels limoensap voor de boter + 4 eetlepels sap voor de forel
zeezout
kleine verse regenboogforellen, schoongemaakt, gewassen en drooggedept
bosje dragon
zeezout en versgemalen peper
aluminiumfolie
Bereiden:
Meng de boter met 2 eetlepels limoensap en de limoenrasp. Maak op smaak met zout en peper.
Leg 4 x twee velletjes aluminiumfolie op elkaar om de pakketjes van te vouwen. De glimmende kant naar binnen.
Vet het aluminiumfolie in met wat boter en leg op ieder stuk folie een forel.
Beboter de vissen in de buikholte met de limoenboter en besprenkel ze aan de buitenzijde met limoensap.
Stop wat dragon in de buikholte van de vissen en verdeel de rest over de bovenkant. Nog een draai peper over de vis.
Vouw de pakketjes goed dicht en leg ze bij de aardappelen.
Na ongeveer 15 minuten in de oven zijn de vissen gaar.
Geroosterde aardappelen
Verwarm de heteluchtoven voor op 180˚ C
Ingrediënten:
400 g vastkokende aardappelen, geschild of schoongeborsteld, in grove stukken gesneden en 5 minuten voorgekookt.
1 – 3 teentjes knoflook, gepeld en grof gesnipperd
4 eetlepels olijfolie
paprikapoeder mild, pittig of gerookt
zout en versgemalen peper naar smaak
Bereiden:
Leg een stuk bakpapier op een bakplaat of een grote schaal.
Verdeel de aardappelen over de bakplaat/schaal. Sprenkel olijfolie erover en verdeel de knoflook over de schaal. Bestrooi met zout, peper en paprikapoeder.
Bak ongeveer 30 minuten in de oven mooi goudbruin.