Tiramisu met speculaas

8 personen

Variatie op tiramisu, met de speculaas is het echt een december toetje. Zonder alcohol ook geschikt voor kinderen. Natuurlijk is een borrelglaasje sinaasappel- of koffielikeur over de speculaasjes verdeeld ook lekker.

Ingrediënten:

  • 4 eieren, gesplitst in dooiers en eiwitten

  • 100 g kristalsuiker

  • 250 g mascarpone, losgeklopt en op kamertemperatuur

  • 150 g pure chocola, geraspt

  • 1 pak speculaasjes

Bereiden:

  1. Klop de eidooiers met de suiker schuimig.

  2. Spatel de mascarpone erdoor.

  3. Klop de eiwitten stijf en spatel dit rustig door het mascarpone mengsel.

  4. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier of gebruik een glazen schaal waar je mooi de laagjes van het toetje in kunt zien.

  5. Schep een laag van de mascarpone in de vorm en verdeel deze gelijkmatig. Dan een laag speculaasjes, beetje chocolade, dan weer mascarpone, tot de speculaasjes en de mascarpone op zijn.

  6. Eindig met de mascarpone en dek af met een flink wat van de geraspte chocolade.

  7. Zet het toetje een halve dag in de koelkast om op te stijven.

DSC03467CC.JPG
DSC03442CC.JPG