Wentelteefjes
4 personen
Ingrediënten
10 sneetjes oud witbrood, vers brood valt snel uit elkaar
15 g kristalsuiker
kaneel óf merg uit een vanillestokje, vanillesuiker óf citroenrasp toevoegen aan de melk
250 ml melk, lauw
2 eieren
ongeveer 50 g roomboter
bruine basterd- of kaneelsuiker
Bereiden
Snijd de korsten van het brood en doe de boterhammen door de helft.
In een diep bord of ondiepe schaal de eieren loskloppen met de suiker.
Voeg wat kaneelpoeder en de lauwe melk toe.
Haal de sneetjes brood door het ei/melk mengsel.
Stapel de broodjes op elkaar en giet het resterende eimengsel over de stapel. Even laten staan.
Smelt de boter in een koekenpan en bak de broodjes lichtbruin. Draai voorzichtig om en bak de ander kant.
Serveer de wentelteefjes met bruine basterd-of kaneelsuiker.