Konijn met pruimen
4 personen
Ingrediënten:
4 konijnenbouten
200 g spekblokjes, gerookt
2 flesjes Bockbier, 33 cl
250 g gedroogde pruimen ± 20 stuks, zonder pit
1 ui, gesnipperd
tijm, 2 verse takjes of gedroogd
laurier, 2 blaadjes
2 á 3 eetlepels bloem
400 ml bouillon, rund-gevogelte of wildbouillon vers of van een blokje
stukje roomboter met een scheut olijfolie
1 ‘s 2 eetlepels bruine suiker
1 á 2 eetlepels natuurazijn
versgemalen zwarte peper
zout
Bereiden
Peper de konijnenbouten.
Bak in een braadpan de stukken konijn in wat boter met de olijfolie aan alle kanten goudbruin. Haal het konijn uit de pan en zet deze apart.
Braad de spekblokjes in het overgebleven vet licht krokant.
Voeg de ui toe en de bruine suiker.
Bestrooi met de bloem en roer goed.
Voeg de pruimen, tijm en laurier toe en blus af met het bier.
Roer het aanbaksel goed los.
Het konijn gaat weer in de pan.
De bouillon en de azijn toevoegen. Het konijn moet net onder staat.
Sudder op een zacht pitje, met het deksel op de pan, ongeveer 1 ½ á 2 uur.
Verwijder de tijm en de laurierblaadjes.
Proef en breng de saus evt. verder op smaak.