Salade met feta en olijven
4 personen
Ingrediënten:
4 niet te rijpe vleestomaten, in parten
1 komkommer, geschild en de zaadlijsten verwijderd. In blokjes gesneden.
sla, gewassen en geplukt
1 rode ui, in dunne ringen gesneden
200 g feta, in blokjes
twee handjes olijven, zwart of groen wat je wil
oregano of bladpeterselie, gedroogd of vers fijngesneden
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 eetlepel rode wijnazijn of citroensap
3 eetlepels olijfolie
zout en peper
Bereiden:
1. Leg de sla op een bord of schaal.
2. Verdeel de tomaten, komkommer, ui, en feta over de salade.
3. Meng in een kommetje de olie met de azijn/ citroensap en de knoflook. Maak op smaak met peper en zout.
4. Verdeel dit mengsel over de salade.
5. Verdeel de olijven en kruiden over de salade.
Wouter Diependaal