Courgettekoekjes

4 personen

Ik gebruik alleen de eierdooiers anders worden de koekjes naar mijn smaak meer omeletjes.

Je kunt de bloem voor een deel vervangen door geraspte kaas, Parmezaanse, pecorino of belegen Hollandse.

Op dezelfde manier maak je maiskoekjes of een combinatie van verschillende groenten.

Ingrediënten:

  • 2 courgettes normale maat, kleur naar keuze

  • 4 eierdooiers (M)

  • 8 eetlepels patentbloem

  • zout en versgemalen peper

  • olijfolie voor warm gebruik of een andere neutrale olie zoals zonnebloemolie

Bereiden:

  1. De courgette wassen, drogen en de zaadlijsten verwijderen. Dit gaat heel gemakkelijk met een lepel.

  2. Rasp of hak de courgette fijn.

  3. In een kom de dooiers loskloppen en mengen met de bloem.

  4. Roer de gehakte courgette erdoor en maak op smaak met zout en peper.

  5. Verhit de olie in de koekenpan.

  6. Schep met twee lepels of als je die hebt met een ijslepel, bergjes van het courgettemengsel in de pan en druk het bergje een beetje plat.

  7. Bak op een middelhoog vuur de courgettekoekjes aan beide kanten bruin.

  8. Niet te lang bakken, het is lekker als ze nog wat knapperig zijn

  9. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier.