Soep van zoete aardappel
10-12 kleine kopjes
Ingrediënten:
4 stelen sereh, gekneusd
50 g sjalotten, fijngesneden
50 g bleekselderij, fijngesneden
1 teen knoflook, geplet
1 eetlepel zonnebloemolie
300 g zoete aardappelen, in blokjes
4 cm gemberwortel, geraspt
700 ml gevogeltefond
150 ml kokosmelk
1 rode chilipeper, in halve ringetjes
verse koriander of platte peterselie
Bereiden:
Bak het citroengras, sjalotten, bleekselderij en de knoflook zachtjes aan in de olie.
Voeg de aardappels, gemberwortel en de fond toe.
Kook tot de zoete aardappels gaar zijn.
Verwijder het citroengras.
Voeg de kokosmelk toe en pureer de soep met de staafmixer.
Roer de soep door een fijne zeef. Er blijft een klein beetje vezels achter in de zeef.
Klop voor het serveren de soep schuimig met de staafmixer en garneer met de groene kruiden en de chilipeper.
Dit is een recept van Elly Pol