Soep van zoete aardappel

10-12 kleine kopjes

Ingrediënten:

  • 4 stelen sereh, gekneusd

  • 50 g sjalotten, fijngesneden

  • 50 g bleekselderij, fijngesneden

  • 1 teen knoflook, geplet

  • 1 eetlepel zonnebloemolie

  • 300 g zoete aardappelen, in blokjes

  • 4 cm gemberwortel, geraspt

  • 700 ml gevogeltefond

  • 150 ml kokosmelk

  • 1 rode chilipeper, in halve ringetjes

  • verse koriander of platte peterselie

Bereiden:

  1. Bak het citroengras, sjalotten, bleekselderij en de knoflook zachtjes aan in de olie.

  2. Voeg de aardappels, gemberwortel en de fond toe.

  3. Kook tot de zoete aardappels gaar zijn.

  4. Verwijder het citroengras.

  5. Voeg de kokosmelk toe en pureer de soep met de staafmixer.

  6. Roer de soep door een fijne zeef. Er blijft een klein beetje vezels achter in de zeef.

  7. Klop voor het serveren de soep schuimig met de staafmixer en garneer met de groene kruiden en de chilipeper.

Dit is een recept van Elly Pol