Salade met kip of kaas
4 personen
Deze salade is alleen al lekker maar natuurlijk ook met een stokbroodje en wat groene sla. Makkelijk bij de BBQ, want gebruik je een verse ananas dan scheelt dat weer in de afwas naderhand, bovendien staat het erg zomers. Koop een ananas altijd rijp want ze rijpen niet na op de fruitschaal. Algemene richtlijn is; controleer de schil, die hoort een gele gloed te hebben en ruik aan de onderkant of je een lichtzoete geur kunt waarnemen. Ik kreeg ooit de tip om voorzichtig aan het binnenste blad van de kroon te trekken. Laat dit makkelijk los dan is de vrucht rijp.
Ingrediënten:
200 g gaar kippenvlees, in blokjes óf 200 g boerenkaas jong belegen of vergelijkbaar, in blokjes
4-5 stengels bleekselderij, in dunne maantjes gesneden
100 g druiven zonder pit, gehalveerd
1 rijpe ananas, uitgehold. De verse ananas in blokjes gesneden óf als je geen verse ananas gebruikt, 1 klein blikje ananasblokjes, uitgelekt
2 grote wortelen, geschild en in linten gesneden met de dunschiller of kaasschaaf
100 g blanke amandelen, licht geroosterd
Ingrediënten dressing:
150 ml mayonaise
100 ml zure room
1½ theelepel citroensap
1-2 theelepels kerriepoeder
½ -1 theelepel zout, naar smaak
Bereiden:
Meng de kip óf kaas met de groenten, fruit en amandelen in een mengkom.
Klop een saus van alle ingrediënten voor de dressing.
Roer alles door elkaar.
In de koelkast koud laten worden.
Ananas vullen.