Aardbeien-kwarktaart
10 personen
Super simpel en in een handomdraai een frisse zomertaart. Lekker bij de koffie maar ook als dessert.
Ingrediënten:
200 g brosse (bastogne) koekjes, fijn verkruimeld
50 g ongezouten boter, gesmolten in de magnetron
2 eetlepels aardbeien- of andere rode jam
10 blaadjes gelatine á 1,6 g per stuk
500 g aardbeien, gewassen en daarvan ¾ in stukjes gesneden
100 ml sinaasappelsap of gebruik hier ook de jam voor
500 g magere kwark of volle 10 % Griekse of Turkse yoghurt
200 g witte basterdsuiker
250 ml slagroom
Bereiden:
Vet een springvorm in met boter of bakspay en bekleed deze met bakpapier op de bodem en tegen de zijkanten.
Vermeng de boter en de jam met de koekjes.
Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem en druk het goed aan.
Week de gelatine 5 minuten in koud water.
Verhit het sinaasappelsap of de jam in een steelpan.
Los de uitgeknepen blaadjes gelatine op in het warme sap. Beetje laten afkoelen.
Klop de slagroom stijf.
Roer de kwark, suiker en het gelatinemengsel door elkaar.
De aardbeien stukjes hieraan toevoegen en mengen.
Spatel de slagroom luchtig door het kwarkmengsel.
Schep op de koekjesbodem en strijk glad.
In een koele ruimte of in de koelkast ongeveer 3 uur laten opstijven.
Decoreer naar keuze door wat extra slagroom over de taart te verdelen. Op de foto met aardbeien, limoenschijfjes, plukjes munt en wat fijngemalen amaretti koekjes.