Gevulde eieren
16 halve gevulde eieren
Leg je de eieren in kokend water. Dan vanaf het moment dat het water kookt 8 minuten laten koken. Leg je de eieren in koud water dan is de kooktijd vanaf het moment dat het water kookt 6 minuten.
De eieren blijven beter staan als je ze van onderen recht bijsnijd.
Ingrediënten:
8 eieren (L)
80 g créme frâiche, monchou of boter, op kamertemperatuur,
2 – 3 eetlepels mayonaise
zout en versgemalen peper
garnering naar keuze: peterselie, kervel, tuinkers, paprikapoeder, garnalen, rivierkreeftjes, kappertjes, olijven, ansjovisrolletjes, gerookte zalm, zalmeitjes etc.
Bereiden:
Kook de eieren 8 minuten*. Laat ze schrikken onder de koude kraan en pel ze.
Halveer de eieren en haal de dooiers uit de helften.
Wrijf de dooiers met de bolle kant van een lepel door een zeef.
In een kom de crème frâiche, monchou of boter smeuïg roeren.
Voeg hier de mayonaise aan toe.
Meng alles goed tot een gladde pasta.
Zout en peper naar smaak toevoegen.
Vul de eieren met het mengsel. Je kunt het zo in de holtes scheppen of gebruik een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.