Pompoenrisotto met witlof
4 personen
Ingrediënten:
60 g boter
2 uien, middelgroot fijngesneden
750 ml hete groentebouillon
400 g – 500 g pompoenblokjes
1 teentjes knoflook, geperst
1-2 stronkjes witlof, fijngesneden
320 g arboriorijst, goed gewassen onder de stromende kraan tot het water helder is en daarna uitgelekt
100 ml droge witte wijn, Noilly Pratt of droge vermout
zout en versgemalen peper
150 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
Bereiden:
Verhit een deel van de boter in een pan en bak hierin snel de helft van de uien, samen met de knoflook, pompoenblokjes en de witlof wat aan. Zet dit apart.
De rest van boter gaat in de pan en bak hierin al roerend de 2e helft van de uien op een zacht vuurtje glazig.
Voeg de uitgelekte rijst toe aan het boter/ui mengsel, meng dit goed en voeg ongeveer 125 ml van de hete bouillon toe. Kook al roerend tot de bouillon is opgenomen.
De pompoenblokjes, ui, knoflook en witlof gaan nu bij de rijst.
Voeg dan opnieuw 125 ml bouillon toe en blijf roeren tot de bouillon is opgenomen, herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen. Totale kooktijd ongeveer 25 minuten. De risotto moet romig zijn. Als de risotto te dik is kun je altijd nog wat kokend water toevoegen.
Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Bestrooi met de kaas of zet deze op tafel.