Pompoenrisotto met witlof

4 personen

Ingrediënten:

  • 60 g boter

  • 2 uien, middelgroot fijngesneden

  • 750 ml hete groentebouillon

  • 400 g – 500 g pompoenblokjes

  • 1 teentjes knoflook, geperst

  • 1-2 stronkjes witlof, fijngesneden

  • 320 g arboriorijst, goed gewassen onder de stromende kraan tot het water helder is en daarna uitgelekt

  • 100 ml droge witte wijn, Noilly Pratt of droge vermout

  • zout en versgemalen peper

  • 150 g Parmezaanse kaas, vers geraspt

Bereiden:

  1. Verhit een deel van de boter in een pan en bak hierin snel de helft van de uien, samen met de knoflook, pompoenblokjes en de witlof wat aan. Zet dit apart.

  2. De rest van boter gaat in de pan en bak hierin al roerend de 2e helft van de uien op een zacht vuurtje glazig.

  3. Voeg de uitgelekte rijst toe aan het boter/ui mengsel, meng dit goed en voeg ongeveer 125 ml van de hete bouillon toe. Kook al roerend tot de bouillon is opgenomen.

  4. De pompoenblokjes, ui, knoflook en witlof gaan nu bij de rijst.

  5. Voeg dan opnieuw 125 ml bouillon toe en blijf roeren tot de bouillon is opgenomen, herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen. Totale kooktijd ongeveer 25 minuten. De risotto moet romig zijn. Als de risotto te dik is kun je altijd nog wat kokend water toevoegen.

  6. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

  7. Bestrooi met de kaas of zet deze op tafel.

DSCF1495.jpg
DSCF1468.jpg