Taco met gehakt

6 personen

Extra toppings voor de taco’s: in reepjes gesneden sla, geraspte kaas, tomaten in kleine blokjes, fijngesneden bosuitje, schijfjes avocado, zure room, jalapeño pepers, tacosaus.

Heteluchtoven voorverwarmen op 170˚ C

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olie

  • 450 g rundergehakt

  • 1 ui, fijngesneden

  • 2 theelepels gemalen komijn

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • 2 theelepels chilipoeder

  • ½ theelepel milde paprikapoeder

  • zout en versgemalen peper naar smaak

  • 6 tacoschelpen

  • tacosaus, zelfgemaakt zie recept hieronder of uit een potje

Bereiden:

  1. Bak in de olie, het gehakt met de ui rul. Gebruik hiervoor een vork of een houten lepel.

  2. Voeg de komijn-, chili-, paprikapoeder en de knoflook toe.

  3. Bak dit samen zachtjes ongeveer 20 minuten.

  4. Proef en maak op smaak met zout en peper.

  5. Verwarm de tacoschelpen in de voorverwarmde oven met de open kanten omlaag 2 – 3 minuten.

  6. Vul de schelpen met een flinke lepel van de vleesvulling.

  7. Leg wat sla, kaas en tacosaus op de vulling ( zie recept hieronder) en kies eventueel uit de andere mogelijke toppings.

DSCF2918CC.JPG
DSCF2905CC.JPG

Tacosaus ( 250 ml)

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie

  • 1 ui , fijngesneden

  • 1 groene paprika, fijngesneden

  • ½ rode of groene Spaande peper, fijngesneden

  • ½ theelepel gemalen komijn

  • ½ theelepel gemalen koriander

  • blik tomatenblokjes, 400 g

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • 1 theelepeltje suiker

  • zout en versgemalen peper

Bereiden

  1. Fruit de ui en de paprika zachtjes in de olie tot de ui glazig is.

  2. Voeg de komijn, koriander, knoflook en de Spaanse peper toe en bak dit samen nog 2 – 3 minuten.

  3. Dan gaan de tomatenblokjes met het tomatennat, suiker en zout en peper erbij.

  4. Laat dit samen 5- 6 minuten op een matig vuur inkoken.

  5. Proef en maak eventueel nog wat op smaak met zout en peper