Wortelkoek met roomkaas glazuur
8 - 10 personen
Verwarm de heteluchtoven voor op 180˚ C
Vierkant bakblik 23 x 23 cm
Voor een glad gestreken glazuur is het handig om dit over de koek te verdelen als deze nog in de vorm zit.
Versier naar smaak met een kleine marsepeinen worteltjes, citroenrasp, decoratiestiften enzovoort
De wortelkoek kan zonder glazuur prima een maand of twee in de diepvries bewaard worden.
Ingrediënten koek:
250 g zelfrijzend bakmeel
1 theelepel kaneel
180 g basterdsuiker
180 g wortel, geraspt
180 g rozijnen, gewassen en gedroogd
90 g kokos, geraspt
125 g walnoten, gehakt
90 g boter, gesmolten
4 eieren, losgeklopt
Ingrediënten roomkaas glazuur:
125 g zachte roomkaas, bijvoorbeeld mon chou
30 g boter, zacht
375 g poedersuiker
1 theelepel citroensap
Bereiden:
Vet een vierkant bakblik in met boter of bakspray.
Bedek de bodem met bakpapier.
Zeef het meel met de kaneel in een grote kom.
Voeg de suiker, wortel, rozijnen, kokos en walnoten hierbij.
Roer goed tot alles gemengd is.
Klop de eieren samen met de boter los.
Voeg het eiermengsel bij de rest.
Verdeel het mengsel in het blik gelijkmatig en strijk het glad.
Bak de koek in de oven in 30 – 40 minuten goudbruin.
Laat de koek in het blik afkoelen.
Maar het glazuur door met de mixer of in de keukenmachine de roomkaas, de boter, citroensap luchtig te kloppen.
Voeg de poedersuiker toe en klop nog 2 minuten.
Verdeel het glazuur over de afgekoelde koek.