Panna cotta met rode vruchtencoulis
4 a 6 stuks
Ingrediënten:
1 schoongeboende bio-citroen, de schil geraspt en uitgeperst
800 ml slagroom
60 g kristalsuiker
zakje jasmijnthee
4 gelatineblaadjes
250 g rode vruchten
80 g kristalsuiker
Bereiden:
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water.
Verwarm de slagroom in een steelpan op een zacht vuur.
Voeg daar de citroenrasp, 60 g suiker en het zakje jasmijnthee aan toe.
Tegen het kookpunt haal je de slagroom zet je het vuur uit.
Met het deksel op de pan de room nog 10 minuten laten trekken.
Daarna zeef je de room.
Op een laag vuur opnieuw verwarmen.
Zodra de room kookt de pan van het vuur halen en de uitgeknepen blaadjes gelatine toevoegen.
Roer met een houten lepel zodat alle gelatine oplost.
Verdeel de room over de glaasjes en laat deze afkoelen bij kamertemperatuur.
Doe de vruchten in een blender en voeg 80 g suiker en 2 theelepels citroensap toe. Mix tot een coulis en zeef deze.
Als de room voldoende stevig is verdeel je de coulis over de glaasjes.
Dek af met plasticfolie en zet ze tenminste 3 uur in de koelkast.
In plaats van de coulis kun je ook jam of gelei gebruiken. Beetje verwarmen tot deze vloeibaar wordt, zeven en over de glaasjes verdelen.