Kip van Oma
4 personen
Ingrediënten
1200 g kipkarbonades of kippenpoten
boter en wat olie
1 ui, geraspt
1 teentje knoflook, uit de knijper
1 worteltje, geraspt
250 ml kippenbouillon
3/4 potje zilveruitjes, afgespoeld en uitgelekt
1/2 eetlepel kristalsuiker
100 g ( kastanje) champignons, in kwarten
peper en zout
50 ml madera of naar smaak
peterselie, fijngeknipt
Bereiden
Braad de kip in de boter met een scheutje olie snel aan alle kanten bruin.
Bak de ui, wortel en knoflook even mee. Voeg de bouillon toe en stoof de kip half gaar.
Bak in een koekenpannetje de zilveruitjes in wat boter bruin, bestrooid ze met de suiker.
Voeg hieraan de champignons toe en laat ze eventjes mee bakken.
Doe de zilveruitjes en de champignons bij de kip.
Maak op smaak met peper, zout en de madera en laat dit samen gaar worden.
Haal de kip, champignons en de uitjes met een schuimspaan uit de saus.
Laat de saus eventueel nog wat inkoken.
Verdeel de saus over de kip en dien het gerecht op bestrooid met gehakte peterselie.