Makkelijke Hap

View Original

Kip van Oma

4 personen

Ingrediënten

  • 1200 g kipkarbonades of kippenpoten

  • boter en wat olie

  • 1 ui, geraspt

  • 1 teentje knoflook, uit de knijper

  • 1 worteltje, geraspt

  • 250 ml kippenbouillon

  • 3/4 potje zilveruitjes, afgespoeld en uitgelekt

  • 1/2 eetlepel kristalsuiker

  • 100 g ( kastanje) champignons, in kwarten

  • peper en zout

  • 50 ml madera of naar smaak

  • peterselie, fijngeknipt

See this content in the original post

Bereiden

  1. Braad de kip in de boter met een scheutje olie snel aan alle kanten bruin.

  2. Bak de ui, wortel en knoflook even mee. Voeg de bouillon toe en stoof de kip half gaar.

  3. Bak in een koekenpannetje de zilveruitjes in wat boter bruin, bestrooid ze met de suiker.

  4. Voeg hieraan de champignons toe en laat ze eventjes mee bakken.

  5. Doe de zilveruitjes en de champignons bij de kip.  

  6. Maak op smaak met peper, zout en de madera en laat dit samen gaar worden.

  7. Haal de kip, champignons en de uitjes met een schuimspaan uit de saus.

  8. Laat de saus eventueel nog wat inkoken.

  9. Verdeel de saus over de kip en dien het gerecht op bestrooid met gehakte peterselie.