Romige pastinaaksoep met sinaasappel

6 personen

Ingrediënten

  • 1 kg pastinaak, geschild en in stukjes gesneden

  • 1 ui, fijngesneden

  • 1 prei, in dunne ringetjes (bewaar iets om te garneren)

  • 2 wortels, in plakjes

  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden

  • 4 cm verse gember, geschild en fijngesneden

  • 1,5 l bouillon, groente- of tuinkruidenbouillon vers of van een blokje

  • 2 sinaasappels, de rasp van een halve schoon geboende sinaasappel en 200 ml uitgeperst sap

  • 200 ml room óf kookroom light óf sojaroom light

Bereiden

  1. Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de ui samen met de prei glazig.

  2. Voeg de pastinaken, wortel, knoflook, sinaasappelschil, gember en de bouillon toe.

  3. Kook de soep 10 minuten tot de pastinaken en de wortel gaar zijn.

  4. Laat de soep iets afkoelen.

  5. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.

  6. Voeg naar smaak sinaasappelsap toe en eventueel wat versgemalen peper. Laat de soep in de pan nog even pruttelen.

  7. Voeg de room naar keuze toe en serveer de soep met preiringetjes en iets van de sinaasappelrasp.

DSC04459CC.JPG
DSC04470CC.JPG