Kaasburger met bacon

4 personen

Ingrediënten:

  • 500 g rundertartaar of mager rundergehakt

  • 1 ui, gerapt

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • 2 theelepels mosterd naar keuze

  • zout en peper

  • 8 plakjes bacon

  • 100 g (4 plakjes) cheddar of emmentaler

  • 4 hamburgerbroodjes of brood naar keuze

  • 2 eetlepels zonnebloemolie om de grillplaat of pan mee in te vetten

  • 2 eetlepels mayonaise

  • sla

  • 8 schijven tomaat

Bereiden:

  1. Meng in een kom het rundvlees met de ui, knoflook, mosterd en zout en peper naar smaak. Vorm hier 4 burgers van.

  2. Bak de bacon in een droge koekenpan op een matig vuur goudbruin en knapperig. Een druppeltje balsamicoazijn erbij is erg lekker.

  3. Leg de burgers op de BBQ of op de ingevette grillplaat of pan. Grill ze 4 minuten en keer ze om en leg de kaas op de burger. Grill nog 4 minuten. De kaas moet gesmolten zijn.

  4. Ondertussen bak je de binnenkant van de doorgesneden broodjes even mee op de BBQ of grillplaat.

  5. Bestrijk de warme broodjes met wat mayonaise en beleg ze met de sla en de tomaat.

  6. Verdeeld de burgers en de bacon hierover.

DSCF2840CC.JPG
DSCF2848CC.JPG