Trifle met boerenmeisjes
4 personen
Een alcoholvrije variatie maak je de door de boerenmeisjes te vervangen door abrikozencompote en de brandewijn door sinaasappelsap.
Je kunt de amaretti koekjes heel gemakkelijk fijnmaken door ze in een plasticzak te stoppen en met de deegroller of een ander voorwerp te bewerken.
Ingrediënten:
100 g roombotercake, in kleine blokjes
1 potje boerenmeisjes (abrikozen op brandewijn)
12 amaretti-koekjes, in stukjes
2 eetlepels poedersuiker
250 ml mascarpone
200 ml slagroom
Bereiden
Doe de stukjes cake in een kom en besprenkel ze met 5 eetlepels van de brandewijn van de boerenmeisjes.
Verdeel 2/3 van de amaretti-koekjes oven 4 glazen.
Leg de blokjes cake op de koekjes.
Snijd de abrikozen in stukjes en verdeel ze over de cake.
Klop slagroom met de poedersuiker stijf.
Klop de mascarpone even mee.
Schep de mascarpone /slagroom op de abrikozen.
Strijk de glazen glad en zet ze zeker 30 minuten in de koelkast.
Garneer met héél fijngemalen amaretti-koekjes.