Thaise garnalen met dipsaus

4 personen

Warm zijn deze garnalen het lekkerst….!

Ingrediënten:

  • 400 g grote diepvries garnalen, rauw en ongepeld

  • arachide- of olijfolie

  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geperst

  • 2 eetlepels sesamzaad

Voor de dip

  • 1 rode Spaanse peper, zaadlijsten en zaden verwijderd en héél fijngesneden

  • 2 theelepels sesamolie

  • 4 eetlepels limoensap

  • 4 theelepels vissaus ( nam pla)

  • 6 eetlepels rietsuiker

Bereiden:

  1. Ontdooi de garnalen.  Pel de ze maar laat de staart eraan zitten. Spoel ze met koud water schoon en droog ze met keukenpapier.

  2. Maak de dipsaus door de ingrediënten samen te roeren tot de suiker is opgelost.

  3. Bak de knoflook in de olie zachtjes aan .

  4. Voeg de garnalen toe en bak deze tot ze roze beginnen te kleuren. Dat is maar een paar minuten. Laat de garnalen niet te lang bakken want dan worden ze taai.

  5. Bestrooi de garnalen met het sesamzaad.

  6. Roerbak dit samen nog heel eventjes.

DSCF3579CC.JPG
DSCF3585CC.JPG