Fluwelen maissoep

4 personen

Ingrediënten

  • 1 l kippenbouillon, vers of van een blokje

  • 1 ½  eetlepel maïzena

  • 200 g kipfilet

  • 1 blikje mais, 450 ml (niet extra zoet)

  • 2 eiwitten, losgeklopt (niet te stijf)

  • 50 g gekookte ham, in dunne reepjes gesneden

  • 1 ½  eetlepel peterselie, fijngeknipt

 Bereiding

  1. Roer de maïzena los met 2 eetlepels van de bouillon.

  2. Breng de rest van de bouillon aan de kook en kook hierin de kip gaar.

  3. Haal de kip met de schuimspaan uit de pan. Een beetje laten afkoelen en daarna  fijnsnijden.

  4. Voeg de mais aan de bouillon toe en kook de soep 5 minuten. Daarna een beetje af laten koelen en pureren met de staafmixer.

  5. Giet de soep door een zeef. Druk met een pollepel de mais door de zeef . Alleen de velletjes van de mais blijven achter.

  6. Opnieuw aan de kook brengen.

  7. Schenk al roerend het maizenapapje bij de soep.

  8. De eiwitten door de soep kloppen zodat er eiwitsliertjes ontstaan.

  9. De fijngesneden kip gaat erbij.

  10. Schenk de soep in kommen en garneer met de reepjes ham en de peterselie.

DSC04196CC.JPG