Kruidige fruitsalade

Ingrediënten:

  • 450 g vers fruit naar keuze (banaan, sinaasappel, mango, granaatappel, meloen, ananas etc)

  • 1 limoen, sap en rasp

Ingrediënten voor de siroop:

  • 150 g kristalsuiker

  • 100 ml water

  • 1 vanillestokje, in de lengte doorgesneden

  • 1 kaneelstokje

  • ½ theelepel venkelzaad

  • ½ theelepel peperkorrels, gekneusd

  • ½ theelepel komijnzaad

Bereiden

  1. Maak de siroop door de suiker met het water en de specerijen te verwarmen op een matig vuur. Roer tot de suiker is opgelost. Laat de siroop even koken tot hij gaat karamelliseren en goudgeel wordt.

  2. Haal de pan van het vuur en laat de siroop iets afkoelen.

  3. De limoenrasp en het sap gaan in een kom.

  4. Schil de vruchten en snijd ze in stukken.

  5. Als u banaan, peer of appel gebruikt schep deze dan gelijk om met het limoensap om verkleuren te voorkomen.

  6. Snijd van de citrusvruchten de partjes tussen de vliezen weg. Doe dit boven de kom en knijp de lege vliesjes uit boven de kom.

  7. Schenk de siroop door een zeef over de vruchten en laat het gerecht verder afkoelen.

  8. Zet de salade een uurtje in de koelkast voor dat hij geserveerd wordt.

DSC04307CC.JPG
DSC04295CC.JPG