Hutspot
4 personen
Ingrediënten:
1 kilo aardappelen, kruimige
1 kilo winterwortelen, gesneden
400 g uien, gesneden
roomboter om in te bakken + wat extra
bouillonblokje
peper en zout naar smaak
warme melk
Bereiden:
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
Kook ze 10 min. in een flinke pan met net zo veel water dat ze precies onder staan. Voeg het bouillonblokje toe aan het kookwater
Bak de wortelen en de uien in de roomboter.
Doe ze in de pan bij de aardappelen
Kook alles samen in ongeveer 15 min. gaar.
Goed afgieten.
Stamp* de hutspot fijn met een pureestamper.
Maak evt. nog wat op smaak met zout en peper. Voeg zo nodig wat warme melk en een extra klontje roomboter toe om de stamppot wat smeuïger te maken.
* Gebruik nooit een mixer daar wordt de stamppot niet lekkerder van.