Pompoensoep met chorizo

4 personen

Tip van de meneer van de Turks/Marokkaanse winkel: leg de pompoen een paar minuten in de magnetron. Het schillen gaat dan makkelijker.

Ingrediënten:

  • 1 kleine oranje-of flespompoen

  • 3 eetlepel olijfolie

  • 1 grote ui, gesnipperd

  • 1 eetlepel milde paprikapoeder

  • 1 l groentebouillon, zelf getrokken of van een blokje

  • 1-2 eetlepel citroensap

  • 100 g chorizoworst, in kleine blokjes

  • Griekse yoghurt

  • oregano

 

Bereiding:

1. Snijd de pompoen in stukken, verwijder de pitten en schillen.

2. Verhit 2 eetlepels olie in een pan. De ui glazig fruiten, de pompoen en de paprikapoeder toevoegen. Ongeveer 5 min. zachtjes bakken. Bouillon erbij en aan de kook brengen.

3. Pureer de pompoenbouillon tot een gladde, licht gebonden soep.

4. Breng de soep opnieuw aan de kook en 5 min. zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.

5. In een droog pannetje de in blokjes gesneden chorizo zachtjes uitbakken. Niet hard laten worden. Op keukenpapier laten uitlekken

6. Schep de soep in kommen of soepborden.

7. Schep een flinke eetlepel Griekse yoghurt in met midden van de soep doe de blokjes chorizo op de yoghurt en druppel wat van het vet van de chorizo in de soep.

Garneer met wat oregano.

DSC02196CC.JPG
DSC02220CC.JPG