Makkelijke Hap

View Original

Amerikaanse Macaronischotel

4 personen

Dit is een  familie recept, minstens 40 jaar oud, je kunt het gerust een klassieker noemen én het gerecht verveelt nog steeds niet. Comfort food pur sang. Zet de fles ketchup maar op tafel dat hoort er echt bij én een groene salade voor de vitamientjes.

Heteluchtoven voorverwarmen op 180˚ C

Ingrediënten

  • 500 g pasta, geen snelkook pasta daar wordt het gerecht papperig van.

  • 300 g gekookte ham blokjes

  • 200 g belegen kaas, geraspt

  • bosje peterselie, fijngesneden

  • 4 eieren, losgeklopt

  • 2 uien, fijngesneden

  • 250 g champignons, schoongeveegd en in kwarten gesneden

  • zout en versgemalen peper

  • 100 ml crème fraîche

  • 3 eetlepels boter

  • ovenschaal liefst m een deksel

See this content in the original post

Bereiden

  1. De pasta niet te gaar koken (al dente), afgieten en laten uitlekken in een vergiet.

  2. Bak de ui en de champignons bijna gaar en laat ze wat afkoelen.

  3. Meng in een kom de crème fraîche, kaas, peterselie, ham en de eieren. Hou wat van de kaas achter om de macaroni mee te bestrooien.

  4. Voeg hier de uien en de champignons aan toe.

  5. Vet een ovenschaal in met wat boter of olie.

  6. Begin met een laagje macaroni dan een laagje met het kaas/ei mengsel, dan weer een laagje macaroni enz. Eindig met het kaas/ei mengsel.

  7. Strooi de achtergehouden kaas over de macaroni.

  8. Dek de schaal af en zet deze 30 minuten in de oven.

  9. Het deksel gaat van de schaal. Zet deze dan nog 10 minuten terug in de oven voor een mooi bruin bovenkantje.