Groentesoep met tortellini
8 personen
Een maaltijdsoep met of zonder vlees. Een pan vol én zo klaar…! Met oregano, tortellini en de Parmezaanse kaas zit er een Italiaanse draai aan de soep. Lekker met wat focaccia of ciabatta brood.
Ingrediënten:
150 g mager rookspek, in blokjes of vegetarische spekreepjes
2 uien, fijngesneden
2 teentjes knoflook , fijngesneden
3 liter runder- of groentebouillon, liefst zelfgemaakt maar met een blokje lukt het ook
1 courgette, in blokjes gesneden
150 g witte kool, fijngesneden
½ theelepel gedroogde oregano
200 g tortellini al funghi of een andere smaak
300 g broccoli, in kleine roosjes
1 prei, in dunne ringen gesneden
zout en (versgemalen) peper
Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiden:
Bak de spekblokjes in een pan op een matig vuurtje zachtjes uit. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart.
Fruit de ui en de knoflook in het achtergebleven vet glazig.
Giet de bouillon erbij en breng deze aan de kook.
De courgette, kool, oregano en de tortellini gaan ook in de pan. Laat dit samen ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Daarna gaan de broccoli, prei en de spekjes in de soep. Nog 5 minuten samen laten pruttelen en eventueel nog wat op smaak brengen met zout en peper.
Serveer met de Parmezaanse kaas.