Nasi koening
4 personen
Gele feestrijst….!
Ingrediënten
300 g langkorrelrijst, b.v. basmati, goed gewassen tot het water helder is
1 blikje kokosmelk van 200 ml, geen light
1 ½ - 2 theelepels koenjit (kurkuma)
3 blaadjes daon salam
1 theelepel zout
1 stengel sereh, gekneusd óf ½ theelepel serehpoeder
Bereiden
Breng zoveel water en de kokosmelk aan de kook zodat de rijst twee vingerdikten onder de vloeistof komt te staan.
Voeg aan het water de koenjit en het zout/ bouillonblokje toe.
Als het water kookt gaan de rijst, de daon salam blaadjes en de sereh erbij.
Laat de rijst zachtjes doorkoken tot deze net gaar is.
Giet de rijst af en laat deze een uurtje staan in de pan met een theedoek tussen het deksel en de pan.
Of als je hebt…. gebruik dan een rijststomer en stoom de rijst nog 10 – 15 minuten na.
Versier de rijst eventueel met fijngesneden rode peper, selderijblad en komkommer.
Serveer de rijst met andere gerechten naar keuze.