Makkelijke Hap

View Original

Nasi koening

4 personen

Gele feestrijst….!

Ingrediënten

  • 300 g langkorrelrijst, b.v. basmati, goed gewassen tot het water helder is

  • 1 ½ - 2  theelepels koenjit (kurkuma)

  • 3 blaadjes daon salam of laurierblad

  • 1 theelepel zout

  • 1 stengel sereh, gekneusd óf ½ theelepel serehpoeder

  • ¼ blok santen, geschaafd óf een blikje kokosmelk van 200 ml, geen light

See this content in the original post

Bereiden

  1. Breng zoveel water aan de kook dat de rijst er twee vingerdikten onder komt te staan.    Gebruik je kokosmelk dan voeg je deze gelijk toe. Hiermee vervangt je een deel van het water.

  2. Voeg aan het water de koenjit en het zout/ bouillonblokje toe.

  3. Als het water kookt gaan de rijst, de daon salam blaadjes en de sereh erbij.

  4. Kook de rijst half gaar.

  5. Als je geen kokosmelk hebt gebruikt dan rasp je nu de santen door de rijst en roer deze even door.

  6. Laat de rijst even doorkoken tot deze net gaar is.

  7. Giet de rijst af en laat deze een uurtje staan in de pan met een theedoek tussen het deksel en de pan.

  8. Of als je hebt…. gebruik dan een rijststomer en stoom de rijst nog 10 – 15 minuten na.

  9. Versier de rijst eventueel met fijngesneden rode peper, selderijblad en komkommer.

  10. Serveer de rijst met andere gerechten naar keuze.