Bananenbrood
8 – 10 plakken
Verwarm de heteluchtoven voor op 160˚ C. Cake- broodvorm van 1,5 liter
Variatie: meng 50-75 g gehakte wal- of pecannoten óf 50 g fijngesneden rozijnen of dadels door het deeg.
Ingrediënten:
boter, bakspray of olie om in te vetten
270 g rietsuiker of lichte basterdsuiker
2 eieren (L)
200-250 g gepelde bananen, ongeveer 2 bananen fijngeprakt, de bananen moeten rijp maar niet bruin zijn
280 g bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baking soda
1/4 theelepel zout
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel gemberpoeder
140 g boter, gesmolten
Bereiden:
Vet het cake- of broodblik goed in.
Klop met de keukenmachine of mixer de suiker met de eieren romig. Gebruik hiervoor de menghaak.
Voeg de bananenpuree toe.
Zeef de bloem, bakpoeder, baking soda, gember- en kaneelpoeder.
Meng het bloemmengsel door het bananenbeslag.
Voeg de gesmolten boter toe en blijf kloppen tot alles goed gemengd is.
Giet het beslag in de ingevette cakevorm eventueel met een strook bakpapier op de bodem.
Zet het blik op een rooster op de onderste richel van de oven. Bak het brood in ongeveer 60 minuten gaar. Maak gebruik van de truc met de satéprikker. Als deze er droog uitkomt is het bananenbrood gaar.
Een minuut of 10 in het blik laten afkoelen. Daarna uit de vorm halen en op een rooster uit laten dampen.