Makkelijke Hap

View Original

Pompoen vissoep

6 personen

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie, voor warm gebruik

  • 1 ui, fijngesneden

  • 1 winterwortel middelmaatje, geschild en in stukken gesneden

  • 1 flespompoen, geschild en in blokjes gesneden

  • 1 teen knoflook, geperst of fijngesneden

  • eventueel ½ rode peper, fijngesneden

  • tomaten, in stukken gesneden

  • 1½ liter groente- of tuinkruidenbouillon

  • ½ courgette, zaadlijsten verwijderd, in dunne reepjes gesneden

  • handje bladselderij, fijngesneden

  • 4 eetlepels gembersiroop

  • 150 g witvisfilet bijvoorbeeld kabeljauw, in blokjes

  • 150 g zalmfilet zonder vel, in blokjes

  • 150 g rauwe gepelde garnalen, darmkanaal verwijderd

  • kappertjes

  • eventueel 1 limoen in partjes

See this content in the original post

Bereiden:

  1. Bak de ui, wortel en de pompoen 5 minuten in de olijfolie.

  2. Bak de knoflook en de rode peper even mee.

  3. De stukken tomaat gaan erbij en de bouillon.

  4. Deksel op de pan en de soep 20 minuten zachtjes koken.

  5. Laat de soep wat afkoelen en pureer hem daarna met de staafmixer of in de blender.

  6. Breng de soep opnieuw aan de kook.

  7. De gembersiroop en selderij gaan er nu bij. Bewaar nog iets van de selderij voor de garnering.

  8. De vis, garnalen en de reepjes courgette gaan in de soep. Kook de soep zachtjes nog 5 minuten.

  9. Verdeeld de vis en de garnalen over de kommen en schep de soep erover heen.

  10. Garneer met wat selderij en kappertjes en geef er een partje limoen bij.