Makkelijke Hap

View Original

Schwarzwalder kersentaart

6 - 8 personen

Deze taart lijkt zo op het oog moeilijk te maken maar dat valt reuze mee. Het kost wel wat tijd maar het resultaat mag er zijn.

De slagroom met de gelatine kan best snel opstijven het is dan dus zaak snel te werken. Soms helpt het om de taart voor je er de laatste hand aan gaat leggen, een uurtje in de diepvries te zetten. De taart is dan beter hanteerbaar.

Verwarm de heteluchtoven voor op 170 ˚ C

Je hebt voor deze taart een springvorm nodig met een doorsnede van 20 cm

Ingrediënten:

  • boter of bakspray

  • bakpapier, 1 velletje

  • 100 g zelfrijzend bakmeel

  • 50 g cacaopoeder

  • 35 g aardappelzetmeel + 2 eetlepels

  • 6 eieren (L)

  • 150 g basterdsuiker, lichtbruin

  • 2 potjes kersen, ontpit, á 350 g

  • 2 eetlepels kersen- of bessenjam

  • 1 eetlepel aardappelzetmeel

  • 6 eetlepels kirsch

  • 5 blaadjes gelatine

  • 500 ml slagroom

  • 1 theelepel vanille essence of een zakje vanillesuiker

  • 2 eetlepels kristalsuiker

  • 2 eetlepels heet kraanwater

  • 100 g pure chocoladereep, geraspt

  • 100 g witte chocoladereep, lange slieren met de kaasschaaf

See this content in the original post

Bereiden:

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier en vet de zijkant in met boter of bakspray.

  2. Meng en zeef het zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder en het aardappelzetmeel.

  3. Klop de eieren met de suiker héél luchtig. Tot de massa meer dan verdubbeld is en er pieken blijven staan.

  4. Spatel het gezeefde bakmeel mengsel luchtig door de opgeklopte eieren.

  5. Het taartbeslag gaat in de vorm. Bak het in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten gaar. Prik er met een satéprikker in, als deze er droog uit komt dan is de basis van de taart gaar.

  6. Laat de taart 10 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder de springvorm en trek het bakpapier van de bodem.

  7. Voor de vulling giet je het sap van de kersen af in een steelpannetje. Kook het sap in tot de helft is overgebleven.

  8. Voeg de jam aan het sap toe.

  9. Meng de 2 eetlepels aardappelzetmeel met de kirsch.

  10. Bind hiermee het kersensap.

  11. Roer de kersen door het gebonden sap. Houd er enkele apart voor de garnering of in het seizoen gebruik je daarvoor een paar verse kersen.

  12. Snij de taartbodem in 3 lagen.

  13. Week de gelatineblaadjes in koud water.

  14. Klop de slagroom met de vanille en suiker stijf.

  15. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze op in 2 eetlepels heet water.

  16. Roer de opgeloste gelatine door de slagroom

  17. Bestrijk de onderste laag van de taartbodem met de helft van de kersen en met een dikke laag slagroom.

  18. Leg daar de tweede laag van de taartbodem op. Hier gaat de rest van de kersen en een dikke laag slagroom op.

  19. Leg de bovenste laag erop.

  20. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met slagroom. Houd wat slagroom achter om op de taart te spuiten.

  21. Bestrooi de zijkant van de taart met pure chocolade.

  22. Decoreer de taart zo als je wil met toefjes slagroom, kersen en de witte chocolade etc.