Boston rosbief sandwich
2 broodjes
Aanleiding voor dit broodje is een enthousiast WhatsApp bericht uit deze plaats “lekkerste broodje ever”. Oké…… dan proberen we het na te maken.
De gekarameliseerde zoetzure uien kun je een week in de koelkast bewaren.
Ingrediënten:
20 g boter, ongezouten
1 ½ eetlepel kristalsuiker
1 eetlepel balsamicoazijn
40 ml witte of rode wijnazijn
zout en peper
2 uien, in dunne halve ringen gesneden
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel grove Zaanse mosterd
snuf Cayennepeper
1 broodje, niet te groot
150 - 160 g rosbief
2 plakjes Cheddar kaas
Bereiden:
Smelt de boter op een laag vuur in een kleine koekenpan.
Voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost.
Voeg de balsamico en andere azijn toe.
Voeg de uien toe en maak op smaak met zout en peper.
Deksel op het pannetje en 25 minuten laten stoven.
Roer van de mayonaise, mosterd en de cayennepeper een sausje.
Snij het broodje open. Rooster de binnenkant goudbruin in een koekenpan of op de grillplaat.
Besmeer het broodje met de mayonaise saus.
Beleg met de rosbief, een lepel uien en de Cheddarkaas.
Je kunt het broodje even onder de grill zetten om de Cheddar te laten smelten. Dat is wel erg lekker.