Smoor van aubergine en tomaat
Rijsttafelgerecht
Dit gerecht smaakt koud ook prima.
Ingrediënten:
1 middelgrote aubergine, ongeschild en goed gewassen
4 eetlepels olie
2- 3 grote tomaten, ontveld
wat limoensap
½ ui, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel goela djawa siroop
1 eetlepel ketjap manis
Bereiden:
Snijd de aubergines in 1 cm dikke plakken. Bestrooi de plakken met zout en laat ze een uurtje staan in een vergiet.
Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier
Bak ze daarna in 3 eetlepels olie aan beide kanten bruin maar niet gaar.
Haal ze uit de bakpan en leg ze op keukenpapier.
Wrijf of maal de ui, knoflook, sambal, suiker samen met de tomaten fijn.
Bak deze boemboe op in de achtergebleven olie plus 1 eetlepel olie
Laat de massa wat indikken.
Breng de saus op smaak met ketjap en limoensap.
Verdeel de saus over de plakken aubergine.