Makkelijke Hap

View Original

Sinaasappelmousse

6 personen

Serveer de mousse met de sinaasappelsaus, koffieboontjes of geraspte chocolade en slagroom.

Ingrediënten mousse:

  • 14 g gelatine,

  • 125 g suiker plus 1 eetlepel suiker

  • 400 ml vers sinaasappel-citroensap, gezeefd (ongeveer 4-5 sinaasappels en 1 citroen)

  • 300 ml slagroom

  • 3 eiwitten = 150 g gepasteuriseerd eiwit

Ingrediënten saus:

  • 100 g kristalsuiker

  • 1 sinaasappel, sap en schil zonder wit

  • 4 eetlepels Cointreau of andere sinaasappellikeur

See this content in the original post

Bereiden:

  1. Week de gelatine 5 minuten in koud water.

  2. Verwarm ongeveer 10 eetlepels van het sinaasappelsap en los de 125 g suiker hierin op.

  3. Knijp de gelatine goed uit en roer deze door de suikeroplossing.

  4. Laat dit samen wat afkoelen.

  5. Als de suiker en de gelatine samen nog vloeibaar zijn voeg je het sinaasappel- citroensap toe. Roer af en toe tot je zien dat dit samen geleiachtig wordt

  6. Klop de eiwitten met 1 eetlepel suiker stijf.

  7. Klop in een aparte kom de slagroom zonder suiker stijf.

  8. Spatel de slagroom, eiwit met het gebonden sap voorzichtig door elkaar.

  9. Zet de schaal een klein uurtje op een koele plek en spatel af en toe even door. Hiermee voorkom je dat het meest vloeibare deel naar beneden zakt en zich onderin het dessertglas of schaal een laagje sinaasappelgelei gaat vormen.

  10. Schep of spuit de mousse in 6 (dessert) glazen.

  11. Laat de mousse opstijven, dit gaat het beste buiten de koelkast.

  12. Bewaar daarna de toetjes in de koelkast tot gebruik.

Bereiden saus:

  1. Smelt de suiker in 100 ml water. Breng aan de kook en laat dit zonder roeren 3 minuten door koken tot een stroopje.

  2. Voeg de sinaasappelschilletjes, sinaasappelsap en de likeur toe.

  3. Kook dit samen een minuut en zeef er dan de schilletjes uit.

  4. Kook de saus in tot een mooie stroperige karamel.