Makkelijke Hap

View Original

Dulce de leche ijs

4 - 5 personen

Dulce de leche is een soort zachte karamelspread die je kunt gebruiken op brood en pannenkoeken maar waar je ook allerlei lekkere zoete gerechten mee kunt maken. IJs maken zonder ijsmachine bijvoorbeeld. Je kunt de blikjes dulce de leche die je al hebt gemaakt ongeopend in je keukenkastje bewaren. Ben je van plan dulce de leche vaker te gebruiken dan is het slim om meerdere blikjes tegelijk maken.

Variatie: roer voordat je het ijs gaat invriezen wat zeezout óf gehakte nootjes óf chocola óf zakje espresso koffie door het ijs.

Ingrediënten:

  • 1 blikje gecondenseerde melk (bijv. Friesche Vlag 397 g)

  • 400 ml slagroom

  • snufje zout

  • 1 theelepel vanille extract

  • sprinkels naar keuze

See this content in the original post

Bereiden:

  1. Verwijder het wikkel van het blikje gecondenseerde melk en zet het in een pan met ruim water. Breng het water aan de kook en zet het vuur daarna zacht.

  2. Kook zachtjes 2 ½ tot 3 uur. Zorg ervoor dat het blikje altijd ruim onder water blijft staan anders heb je kans dat het blikje ontploft! Vul het water bij als dat nodig is aan. Wacht tot het water lauw is voor je het blikje uit het water haalt. Hoe langer je het blikje in het water laat hoe steviger de dulce de leche wordt.

  3. Klop de slagroom, zout, dulce de leche en het vanille extract samen lobbig.

  4. Giet dit in een diepvriesdoos die je kunt afsluiten.

  5. Laat de doos 24 uur in de diepvries staan en je hebt heerlijk zacht karamel ijs.