Kaastortellini
4-5 personen
De gevulde pastaringetjes die wij als tortellini kennen hebben volgens de overlevering hun oorsprong in Bologna. Volgens de legende was de bedenker van dit gerecht een herbergier die Venus, Bacchus en Mars te logeren kreeg. De herbergier kon zijn ogen niet van Venus afhouden en begluurde haar door het sleutelgat. Maar… hij zag alleen haar navel. Dit inspireerde hem om een nieuwe pasta te maken in de vorm van de betoverende navel van Venus.
Je kunt dit gerecht van tevoren klaar te maken en in de koelkast te bewaren. Tegen etenstijd hoeft het alleen nog in de oven te worden gebakken.
Verwarm de heteluchtoven voor op 180˚ C
Ingrediënten:
500 g kaastortellini óf een andere gevulde pasta
1 eetlepel olijfolie
250 g champignons, in plakjes of kwarten
2 courgettes (500-600 g), zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
1 rode paprika, fijngesneden
2 uien middelgroot, fijngesneden
700 ml pot gekruide tomatensaus
½ bosje peterselie, fijngeknipt
250 g belegen goudse kaas, geraspt
Bereiden:
Breng in een flinke pan water aan de kook. Als het water kookt voeg je de pasta toe en kook deze net niet gaar (al dente). Giet de pasta af en bewaar 100 ml van het kookvocht.
Verhit de olie in een koekenpan en roerbak hierin alle groente tot deze beetgaar zijn.
Roer de pastasaus door de tortellini. Voeg indien nodig wat van het bewaarde kookvocht toe.
Voeg de pasta en de peterselie toe.
Vul een ovenschaal van ongeveer 3 liter met de pasta en strooi de kaas erover.
Bak het gerecht ongeveer 20 - 30 minuten in de oven. De bovenkant moet mooi lichtbruin zijn.