Croque Madame

1 portie

Ingrediënten:

  • 2 sneden (beetje stoer) wit of bruin brood

  • mosterd naar smaak

  • 2 plakken ham

  • 40-50 gram Gruyère of Emmenthaler kaas, geraspt of in plakjes

  • roomboter

  • 1 ei

  • zout en versgemalen peper

Bereiden:

  1. Besmeer een boterham dun met mosterd.

  2. Beleg met de ham en de Gruyère of Emmenthaler.

  3. Leg de ander boterham hierboven op.

  4. Besmeer de broodjes aan de buitenkant met roomboter.

  5. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Smelt hierin een beetje roomboter

  6. Bak de dubbele boterham aan weerskanten in de pan totdat de kaas gesmolten is en de buitenkant goudbruin en krokant.

  7. Bak ondertussen een ei.

  8. Leg het eitje op de croque, breng op smaak met zout en peper.

DSCF3537CC.JPG
DSCF3532CC.JPG