Penne met pompoen

4 personen

Deze pasta is extra lekker met rucola en wat geroosterde fijngehakte walnoten.

Ingrediënten:

  • 750 g pompoen, geschild, pitten verwijderd en grof gesneden

  • 2 uien, fijngesnipperd

  • 2 tenen knoflook, gepeld en geperst

  • 2 eetlepels olijfolie

  • evt. snufje chilipoeder

  • 1 eetlepel tijm of rozemarijn, fijngehakt

  • 300 g (volkoren) pasta

  • 100 g Parmezaanse kaas of belegen kaas, geraspt

Bereiden:

  1. Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Fruit de pompoen samen met ui en de knoflook zachtjes aan in de olijfolie.

  3. Voeg 2 eetlepels kookwater van de penne en het kruid toe aan de pompoen

  4. Laat dit in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar worden.

  5. Maak op smaak met zout en peper.

  6. Giet de pasta af in een vergiet.

  7. Roer de pasta door de gestoofde pompoen.

  8. Bestrooi met de kaas of geef deze er apart bij.

DSCF3416CC.JPG
DSCF3398CC.JPG