Penne met pompoen
4 personen
Deze pasta is extra lekker met rucola en wat geroosterde fijngehakte walnoten.
Ingrediënten:
750 g pompoen, geschild, pitten verwijderd en grof gesneden
2 uien, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, gepeld en geperst
2 eetlepels olijfolie
evt. snufje chilipoeder
1 eetlepel tijm of rozemarijn, fijngehakt
300 g (volkoren) pasta
100 g Parmezaanse kaas of belegen kaas, geraspt
Bereiden:
Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Fruit de pompoen samen met ui en de knoflook zachtjes aan in de olijfolie.
Voeg 2 eetlepels kookwater van de penne en het kruid toe aan de pompoen
Laat dit in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar worden.
Maak op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af in een vergiet.
Roer de pasta door de gestoofde pompoen.
Bestrooi met de kaas of geef deze er apart bij.