Herfstsalade
4 personen
Ingrediënten
1 zakje gemengde eikenbladsla
1 stronkje witlof, heel fijngesneden
125 g gerookte spekblokjes
250 g kastanje champignons, schoongemaakt met keukenpapier. Snijd de onderkant van de steeltjes af en de champignons in plakjes.
250 g kleine champignons, schoon gemaakt met keukenpapier. De onderkant van de steeltje afgesneden.
1 citroen
1 takje verse tijm, blaadjes gerist of wat gedroogde tijm
zout en peper naar smaak
100 g geitenkaasparels of geitenkaas/ brie etc in blokjes
1 klein bakje bramen
1 fris zure appel bijvoorbeeld Elstar of Breaburn, in dunne schijfjes gesneden.
Ingrediënten dressing:
1 eetlepel honing
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel walnotenolie
2 eetlepels balsamico azijn
zout en versgemalen peper naar smaak
Bereiden
Klop een dressing van de opgegeven ingrediënten en zet deze apart.
Bak de spekjes in een droge koekenpan zachtjes uit. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bak de champignons in het achter gebleven vet goudbruin.
Voeg aan de champignons wat citroensap, tijm, zout en wat versgemalen peper naar smaak toe.
Bak de appelschijfjes in een beetje roomboter lichtbruin.
Leg de eikenbladsla en de witlof op een grote schaal of verdeel ze over vier borden.
De spekjes, champignons, kaas, appel en de bramen gaan over de salade.
Verdeel de dressing hierover of zet deze op tafel.